Miley Cyrus svjetski poznata pjevačica počastila je sve građane BiH svojim video na kojem priča na našem jeziku. Ovaj video dosegao je veliku popularnost u našoj zemlji i prijeti da sa trona skine čak i pjesmu Helikopter od Fazlije. Međutim, ovaj potez popularne pjevačice ipak se nije svidio Miloradu Dodiku, koji je munjevitom reakcijom zabranio da se muzika Miley Cyrus sluša na teritoriju RS-a.

“Ovo je još jedna od provokacija iz Sarajeva, ali kao i uvijek do sada dobili su brzi odgovor. Ja ne znam ko je ta mala što priča na nepostojećem bosanskom jeziku svi znate da je ne slušam takvu muziku, ali vidim da je popularna. Zato što je duboko uvrijedila cijeli srpski narod, ja sam odlučio da zabranim puštanje njene muzike na cijelom teritoriju RS-a i tako joj nanesem ogromnu štetu”, rekao je Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i amaterski pjevač.

Odmah nakon zabrane slušanja Miley Cyrus u RS je formirana posebna inspekcija koja će imati zadatak da prati provođenje ove zabrane.

“Naš zadatak je da pratimo poštuje li se ova zabrana koju je naš poglavica Milorad Dodik naložio. Mi ćemo pregledavati telefone građana da vidimo da slučajno nema neka pjesma od gospođice Cyrus, ulazit ćemo u ugostiteljske objekte, prisluškivat ćemo na sve strane. Također, ako neko ide ulicom i sluša muziku na slušalice i to ćemo provjeravati. Moramo skroz da iskorijenimo muziku Miley Cyrus sa prostora RS-a, kao da nikad nije ni bila tu”, rekao je Dražen Krtica, koordinator inspekcije za istrebljenje muzike Miley Cyrus iz RS-a.