Milorad Dodik je u ovu predizbornu kampanju ušao prilično optimistično i najavio da će njegova stranka u NSRS-a imati 100% mandatara. Međutim, već nakon prvih anketa gospodin Dodik je vidio da to i nije baš tako. Zadnjih nekoliko dana pred izbore gospodin Dodik je skroz okrenuo ploču i sad čak nije ni siguran u pobjedu. kako to već biva on je najavio da ukoliko pobjedi njegova stranka kreće u formiranje još jedne Republike Srpske.

“Mislio sam da je narod još uvijek glup i da će mi opet poći ova priča. Nadamo sam se apsolutnoj većini u NSRS-a i poziciji člana Predsjedništva BiH koju bi preuzela Zeljka. Međutim, ankete su pokazale nešto sasvim drugo. Nisam više siguran ni možemo i pobijediti, ali kao stari vuk ja uvijek imam i plan B. Ako kojim slučajem ne pobijedimo na ovim izborima i ne osvojimo dovoljan broj mandata moja stranka će krenuti u formiranje još jedne Republike Srpske”, rekao je Milorad Dodik, trenutni član Predsjedništva BiH.

Milorad Dodik je do detalja razradio plan formiranje još jedne Republike Srpske na teritoriji BiH ako za tim bude potrebe nakon izbora.

“Nova Republika Srpska bi bila na teritoriju ove postojeće i ne bi bilo nikakvog kršenje Dejtona. Sve će biti isto samo ćemo formirati NSRS-a i ostala ustavna tijela u kojima ce SNSD biti glavni i neće biti dugih stranaka. Administrativno i zakonski ćemo biti nezavisni od ove izdajničke Republike Srpske i njihovog naroda koji su nas izdali na izborima”, dodao je Gospodin Dodik.