Član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik najavio je novi susret sa svojim političkim uzorom Vladimirom Putinom. Zbog raznih restrikcija koje su uvedene Rusiji sastanak će se održati u Moskvi. Međutim, ovaj put gospodin Dodik odlučio je put Moskve krenuti pješke. Razlog za takvu odluku je tja što gospodin Dodik Želi iskazati neizmjerno poštovanje prema predsjedniku Rusije.

“Sastajao sam se ja sa gospodinom Putnom više puta i mogu ga već nazvati prijateljem. Jedanput mi je dozvolio da mu poljubim ruku kao i da sjednem na vruću WC dasku poslije njega. To mi je vili velika čast. Kako bi dokazao svoju odanost prema njemu ja ću ovaj put krenuti prema Moskvi pješke. Mislim da to nikad niko nije uradio i da ću na ovaj način dodatno prirasti srcu gospodina Putina”, rekao je Milorad Dodik pasionirani ljubitelj lika i djela Vladimira Putina.

Gospodin Dodik objasnio je novinarima i svoj plan puta kao i to koliko dugo se pripremao za ovaj poduhvat.

“Ja se za ovo pripremam cijeli život i bit će mi velika čast i zadovoljstvo da pješačim do Moskve. Put jeste naporan gledao sam na Google Maps, li ipak vrijedi truda. Idem pješke kroz nekoliko država i posjetit ću nekoliko velikih radove koji mi budu usput. Finala cijelog puta će biti 20. septembra u Moskvi kada ću napokon opet stisnuti ruku gospodina Putina. Odradio sam kvalitetne kondicione pripreme i mislim da sa te strane neću imati velikih problema. Jedino to bi me moglo zaustaviti u ovom naumu jeste najava lošeg vremena, ali ponijet ću i kišobran svakako”, dodao je Dodik.