Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik kojem se trenutno sudi pred Sudom BiH zbog nepoštivanja odluka visokog predstavnika u našoj zemlji najavio je jedan pravi mali kontranapad. Kako prenose mediji iz Republike Srpske, Milorad Dodik najavio je da će tužiti Sud BiH prekomjernog stresa koji svakodnevno proživljava.

“Meni je ovo sve postalo stvarno previše stresno i morat ću nešto riješiti. Ja svaki put kada trebam da se pojavim na Sudu BiH doživim blagi šok u organizmu i nikako mi nije dobro zbog toga. Stvarno se bez veze izlažem prekomjernom stresu i to nikako nije dobro za moje zdravlje. Zbog svega toga ja sam odlučio podnijeti jednu tužbu protiv Suda BiH u kojoj ću tražiti novčanu odštetu za pretrpljeni prekomjerni stres jer ovo stvarno nema više smisla. Dovoljno mi je što se Sud BiH nalazi u Sarajevu i zbog toga moram izlaziti iz Republike Srpske, a onda i sve ostalo”, rekao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Gospodin Dodik tražit će višemilijonsku odštetu od Suda BiH zbog prekomjernog stresa koji mu ovaj institucije uzrokuje.

“Pa ja sam nešto razmišljao i došao do cifre od sto dvadeset miliona maraka koju bi meni Sud BiH trebao isplatiti. Oni su mene oštetili za cijeli život i ja više nikad neću biti ista osoba. Kakva god presuda bude oni su meni nanijeli nesagledive posljedice. Ja sam nervozan kao nikad prije, a pored toga imam i drugih psihičkih probleme koji su sve učestali kako proces odmiče. Znam se nekad probuditi u pola noći jer imam ozbiljan noćne more. Često sanjam prvo tuširanje u zatvoru i vjerujte mi da nikad dobro ne završi”, dodao je Dodik.