Nakon što je odjeknula vijest da su Željka Cvijanović i Milorad Dodik ugostili lažnog biznismena iz Vijetnama, s kojim su razgovarali o budućim investicijama u našoj zemlji, pojavila se informacija da je dotični biznismen prevarant koji je falsifikovao i fotošopirao sve fotografije s Donald Trumpom i ostalim predsjednicima. Predsjedavajući Dodik nije časio ni časa, nego je odlučio o daljim koracima prema ovom prevarantu – Photoshopu.

“Ja ću iz ovih stopa poslati međunarodnom sudu za ljudska prava tužbu kako bi se ispravila ova nepravda. Doduše, jeste da ja ne priznajem i ne uvažavam presude ovog suda, ali drugog izbora nemam. Oni su najviši organ i to je tako. Tužit ću Photoshop ili kako se već zove ta firma zbog toga što su napravljene lažne fotografije. Nije kriv gospodin kojeg smo primili, ugostili i ugodno razgovarali o budućim investicijama. Kriv je program koji omogućava da se ovakve laži šire”, rekao je Dodik.

Još je dodao kako misli da on nije kriv zbog toga što je doveo nekoga koga nije provjerio, već da je mogućnost kreiranja ovakvih stvari primarni problem.

“Meni su ljudi pokazali njegove fotografije i one su stvarno realistične. Također su mi pokazali web stranice njegovih kompanije i one izgledaju krajnje realno. Nisam ja kriv što me on prevario, niti je on kriv što vara. Momak se snašao i svaka mu čast, uzima pare, snalazi se. Borac, a ne k’o pola ovih naših, sjede i kukaju. Nije on kriv ponavljam, kriv je program”, dodao je Dodik.

Ukoliko dobije sudsku parnicu, kazna bi mogla sljedovati i sve modele i manekene širom svijeta, koji su uređivali svoje fotografije putem ovog programa, te i njima prijeti završetak karijere.