Vijest da će od sutra biti uspostavljena direktna avionska linije između Mostara i Beograda obradovala je građane BiH. Obzirom da je ovo historijski uspjeh na prvom letu iz Beograda za Mostar naći će se i predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić koji će se u Mostaru sastati sa Borjanom Krišto. Milorad Dodik razočaran ovim potezom gospodina Vučića tražio je od njega da više prestane posjećivati Federaciju.

“Ja stvarno više ne znam šta taj čovjek radi. On meni u Beogradu govori jedno, a ovamo radi nešto sasvim drugo. Mogu polako početi misliti da me nešto ne voli i da mi želi zabiti nož u leđa. On kao da ne vidi šta ova Federacija nama radi ovdje u Republici Srpskoj i da žele samo da nas unište. On se još ide sastajati dole sa njima, uspostavljaju direktne letova za Beograd i slično. Samo nam zabijaju noževe u leđa i žele da nas unište”, ljutito je poručio Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Gospodin Dodik smatra da je Beograd prvo trebao uspostaviti direktne letove sa aerodromom u Trebinju jednog dana kada on bude izgrađen.

“Ne mogu vjerovati da su Mostar stavili ispred jednog Trebinja koji je naš najljepši grad. Istina je da još uvijek nema aerodroma u Trebinju, ali ne znam što bi to bio problem. Mi ćemo taj aerodrom jednom napraviti i onda ćemo imati problem. Stvarno je velika sramota šta nam ovo radi gospodin Vučić od kojeg smo to najmanje očekivali. Mogao je fino doći do Trebinja da ga je vodim na neko pečenje i muziku, ali on je ipak odlučio da se sastane sa izdajnicima”, dodao je Dodik.