Sud BiH već dugo je trn u oku Milorad Dodika. Nakon optužnice koje je podignuta protiv njega gospodin Dodik tražio je da se njegovo suđenje prebaci u Banja Luku, a sada je došao na još jednu zanimljivu ideju. Gospodin Dodik tražio je danas da se cijeli Sud BiH prebaci ni manje ni više nego u Beograd.

“Ja stvarno ne mogu više da idem u Sarajevo jer mi nekako svi dole idu na živce i nerviraju me, zrak im je zagađen i ne može se disati, a pored toga svega tamo su i Bošnjaci. To me se stvarno umara, a prijete mi hapšenjem ako ne budem dolazio. Ja sam prvo tražio da mi se suđenje prebaci u Banja Luku na šta su mi se samo nasmijali na Sudu BiH jer valjda misle da će ovdje sudije biti pristrasne. Moj drugi prijedlog, koji također nije dobro prihvaćen je bio da se Sud BiH prebaci u Beograd”, rekao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Gospodin Dodik otkrio je šta stoji iza ovog prijedloga da se Sud BiH prebaci u Beograd.

“BiH odavno nije funkcionalna država i zbog toga Sud BiH ne može normalno da radi ovdje. Ovaj postupak protiv mene samo dokazuje sve moje tvrdnje o tom sudu i o ovoj državi. U Sarajevu će me sigurno osuditi na zatvorsku kaznu dok to nije slučaj ako se Sud BiH prebaci u Beograd. Istina je da me u zadnje vrijeme ni tamo ne vole baš, ali veće su mi šanse da me oslobode tamo među našim narodom nego ovdje u Sarajevu”, dodao je Dodik.