Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik ovih dana boravi u Rusiji gdje se jučer sastao i sa predsjednikom te države, Vladimirom Putinom. Cijelu posjetu zasjenila je mala nezgoda koju je gospodin Dodik imao kada je želio poljubiti Vladimira Putina tri puta, a gospodin Putin se izmaknuo nakon samo jednog poljupca.

“Stvarno sam veliku sramotu doživio jučer na sastanku sa gospodinom Putinom, a to su naravno ovi lešinari od novinara odmah snimili i plasirali u javnost. Ja sam imao najbolju namjeru da gospodina Putina onako muški izljubim tri puta kako i priliči našim običajima, ali se on iz nekog razloga zadovoljio sa jednim poljupcem. Kao da mi smrdi iz usta ili šta je znam. Mislim da je ovo velika sramota i da to trebamo pod hitno ispraviti”, rekao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Gospodin Dodik je odmah danas tražio od Republike Srpske da sa Rusijom uskladi broj poljubaca na zvaničnim sastancima.

“Obzirom da češće posjećujem Rusiju nego Federaciju smatram da bi morali uskladiti broj poljubaca na zvaničnim sastancima. Kako se ovakve stvari više ne bi dešavale. Mene sada ismijavaju dole i smatraju me najvećim papkom. Što se mene lično tiče meni je svejedno hoće li to biti jedan poljubac ili tri samo da se zna neki zvanični broj kako ne bi dolazilo do neugodnih situacija. Kako bi pokazali bliskost naših naroda ja mislim da bi bilo najbolje da se mi do sada ljubimo u usta. Poslao sam ovom svom malom Stevandiću dopis pa neka on to sredi ja imam drugih obaveza”, dodao je Dodik.