Nakon velike galame koju je Milorad Dodik podigao oko republičkog izbornog zakona ipak izgleda da će se izbori u manjem bh. entitetu ipak održati prema CIK-ovim pravilima. Zadnji pokušaj gospodina Dodika da negira izborni zakon države koja ga hrani je prijedlog da se nova vlast u Republici Srpskoj bira po principu izvlačenja papirića.

“Ja jednostavno neću da igram po njihovim pravilima. Onaj stranac Schmidt misli da može sa nama upravljati kako on hoće. E pa ja ću prvi izaći i reći da to tako ne može. Obzirom da su me moju savjetnici i svi normalni ljudi oko mene uvjerili da izborni zakon Republike Srpske nema nikakvo pravno uporište ja sam od njega odustao, ali morate priznati da sam vas malo trznuo. Kako sada stvari stoje opet ćemo popustiti i izbore održati po CIK-ovim pravilima, ali ja se neću predati do kraja”, rekao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Gospodin Dodik predložio je novi način biranja vlasti u Republici Srpskoj koji uključuje izvlačenje papirića.

“Mi na izbore potrošimo bruku para i to je činjenica, ali obzirom da nismo baš nešto sa novcem dobri ovih dana ja sam odlučio ubiti dvije muhe jednim udarcem. Vlast ćemo birati po principu izvlačenje papirića i na taj način niti ćemo poštovati izborni zakon niti ćemo potrošiti veliku količinu novca na organizaciju izbora. Volja građana će biti prekršena, ali to mene trenutno ne zanima jer mi je boljitak Republike Srpske na prvom mjestu i zbog toga sa trebamo svi žrtvovati”, dodao je Dodik.