Vladimir Putin naredio je opštu mobilizaciju stanovništva Rusije. Mnogi su vojno sposobni muškarci već napustili Rusiju. Zbog svega toga u pomoć je pritekao član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik. Gospodin Dodik je pozvao lidera Rusije da slobodno izvrši mobilizaciju i stanovnika Republike Srpske.

“Mi smo uvijek tu uz Rusiju, kao što je i Rusija uvijek uz nas. Vidim da su ovi Rusi kukavice i da ih je već dosta napustilo Ruiju i ostavilo svoju državu na cjedilu. Mi smo odlučili pomoći i ja sam već pozvao gospodina Putina da izvrši mobilizaciju u RS-u. ON je poziv objeručke prihvatio i mobilizacija počinje uskoro. Svu vojno sposobni muškarci su se dužni odazvati pozivu majke Rusije. Po povratku nakon rata svi će dobiti diplome i biti će pozvani na prijem kod mene na imanje”, rekao je Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH.

Vladimir Putin još jednom je ostao zatečen velikodušnosti Milorada Dodika i najavio poboljšanje odnosa između RS-a i Rusije.

“Mi znamo da nas Milorad Dodik voli više nego BiH, ali nismo znali da je spreman žrtvovati svoje stanovništvo zbog naših ciljeva. Jako mi je drago što imamo takve prijatelje koji su uvijek spremni pomoći. Mi ćemo nakon ovoga svakako podiči naš odnos na jedan veći nivo i postati više od prijatelja. Gospodine Dodik mi je obećao sigurnih 5 miliona dobrovoljaca iz RS-a koje ćemo mobilizirati. Šaljem svoje ljude i mobilizacija počinje narednog mjeseca. Svi su se dužni odazvati i pomoći nam u ovoj borbi protiv zla”, rekao je Vladimir Putin, predsjednik Rusije.