Situacija na granici Rusije i Ukrajine prijeti da eskalira svakog trenutka. Predsjednik Rusije, Vladimir Putin svakodnevno gomila vojsku koja je spremna za novi rat. Član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik odlučio je iskazati podršku svom velikom prijatelji, ali i životnom uzoru. Gospodin Dodik poslao je sto hiljada poruka podrške predsjedniku Putinu, koje je ručno napisao.

“Danima sam sjedio i razmišljao kako da gospodinu Putinu pokažem da sam na njegovoj strani i da na mene uvijek može računati. Smislio sam da bi bilo najbolje da napišem poruku podrške i pošaljem mu je. Prvo sam mislio napisati samo jednu, ali onda me krenulo. Napisao sam ih sto, hiljadu i na kraju sam se jedva zaustavio na broju od sto hiljada poruka podrške. Noćima nisam spavao, al se ne kajem. Jedva čekam da ih on sve pročita i nadam se da će me onda pozvati i u službenu posjetu”, rekao je Milorad Dodik, pasionirani ljubitelj lika i djela Vladimira Putina.

Poruke podrške ekspresnom brzinom stigle su u Moskvu gdje ih je lično dočekao gospodin Putin koji nije krio svoje emocije dok ih je čitao.

Toliko me dirnuo ovaj potez gospodina Dodika da sam jedva zadržao suze koje su mi navrle sve više, svakom novom pročitanom porukom. Toliko ljubavi na jednom mjestu odavno nisam osjetio. Dobro je znati da vas neko toliko voli da napiše sto hiljada poruka podrške. Ja sam ih danima čitao, ne mogu ni zamisliti koliko je vremena on izdvojio da sve to napiše. Stvarno svaka čast”, rekao je Vladimir Putin, Predsjednik Rusije.