Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik danas je govorio o sigurnosti u ovom entitetu, a posebno u Banja Luci. Gospodin Dodik je naveo da je Banja Luka jedan od najsigurnijih gradova regiona i da tu osmi njegove porodice nema nikakvih klanova i niko ne uzima reket.

“Ja sam dijete ovoga grada iako sam odrastao i živim u Laktašima. Ja ovdje svaki kamen znam i vjerujte mi da ima kakvih bandi, klanova ili nešto slično tome ja bih to odmah znao. Sigurnost nam je najbitnija i zbog toga je moja porodice preuzele kompletan dio uzimanja reketa svakome ko se bavi bilo kakvim poslom u Banja Luci. Mi to nismo uradili zbog novca naravno jer toga imamo već zbog sigurnosti samog grada. Ne bi bilo dobro da imamo dvije strane koje reketiraju po Banja Luci jer bi tu sigurno dolazilo do sukoba”, rekao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Gospodin Dodik smatra da je ovo dobar model za održavanje sigurnosti gradova u Republici Srpskoj i smatra da se ovaj model treba primijeniti na cijeli entitet.

“Kada ste čuli da se u Banja Luci desio neki incident zbog udaranje reketa? To se nije desilo otkako smo mi preuzeli posao. Mislim da se isti ovaj model pod nazivom “Jedna porodica, jedan grad” treba primijeniti na sve gradove u našem entitetu. Evo mi možemo preuzeti i Laktaše obzirom da smo i tamo jako, a neko drugi neka uzme Bijeljinu, Prijedor i ove ostale malo veće gradove. Želimo stvarno ovim potezom sigurnost podignuti na još jedan viši novo”, dodao je Milorad Dodik.