Milorad Dodik poznat je kao veliki fan Vladimira Putina. Gospodin Dodik ne propušta ni jednu priliku da se približi gospodinu Putinu. Zbog opšte mobilizacije u Rusiji gospodin Dodik je odlučio organizovati konkurs za građane RS-a koje će se dobrovoljno staviti na raspolaganje Rusiji.

“Vidim da je moj veliki prijatelj Putin u problemima. Ja sam pokušao dosta stvari da mu pomognem, ali do sada i nismo imali neke uspjehe. Sada vidim da je u Rusiji mobilizacije i ja sam odlučio organizovati jedan konkurs u RS-u i ljudi koji prođu na tom konkursu će se staviti na raspolaganje Ruskim trupama u Ukrajini. Očekujem da se na konkurs prijavi veliki broj ljudi, ali za sve ima mjesta. Bitna je samo dobra volja i određeni stepen fizičke spremnosti”, rekao je Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH.

Konkurs za Ruske dobrovoljce će se održati krajem idućeg mjeseca na imanju gospodina Dodika u Laktašima, a kandidati će biti podvrgnuti fizičkim testovima kao i testovima iz opšte kulture.

“Mi moramo te ljude prvo testirati jer nećemo svakog da šaljemo u Rusiju da nas tamo sramote. Moraju imati dobre fizičke sposobnosti, biti kulturni i pismeni. Zbog toga smo i organizovali ovaj konkurs da vidimo ko ima kvalitete za mobilizaciju u Rusiji, a ko ne. Moramo poslati svoje najbolje ljude, a ne tamo neke bezvezne koji će vas osramotiti. Neću da mi gospodin Putin izmjeri i zbog toga ću ja lično odabrati sve koji budu dobrovoljno išli braniti Rusiju od Ukrajinske agresije”, dodao je Dodik.