Epidemije morbila proglašena je u Bijeljini gdje je veliki broj djece zaražen ovom jako zaraznom bolesti. Milorad Dodik optužio je Federaciju za namjerno širenje morbila u Bijeljini i najavio da će odgovor biti žestok.

“Ovo što rade ovi iz Federacije je stvarno postalo smiješno. Kada su vidjeli da smo jaki i da nam ne mogu ništa ona su pokušali biološkim oružjem da nas unište, ali ni to im neće proći da vam odmah kažem. Ja znam da ova epidemija morbila u Bijeljini nije slučajna i da se to sve proširilo iz Federacije. Ako samo malo pogledate u prošlost gdje je bilo žarište morbila? U Tuzli, a Tuzla je kao što znamo u Federaciji. Svako ko ima i malo mozga može zaključiti da je to namjerno doneseno u Bijeljinu možda čak i direktno iz Tuzle. Mi sada imamo ozbiljan problem, ali on nas neće spriječiti u našoj borbi za slobodnu Republiku Srpsku”, rekao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Gospodin Dodik najavio je da će se ovaj rat nastaviti i da Republike Srpska već ima spreman odgovor.

“Mi se od ovoga moramo braniti svim silama, ali i uzvratiti udarac. Penetrirat ćemo u samo srce Federacije, a naša glavna meta je Sarajevo. Obzirom da pola građana RS-a radi u Sarajevu neće nam biti problem da im odnesemo koju bolest tamo. Za sada još neću otkrivati o kojoj bolesti se radi kako se ne bi mogli pripremiti na sve ono što ih očekuje. Znam da su nam namjerno proširili morbile i sada neka snose posljedice”, dodao je Dodik.