Predsjednik Republike Srpske, Miloradu Dodiku naredne srijede nastavlja se suđenje za nepoštivanje odluka visokog predstavnika u BiH. Gospodin Dodik najavio je da će ove srijede na Sud BiH doći sa posebnim zahtjevom. Kako mediji prenose gospodin Dodik će tražiti godišnji odmor od Suda BiH.

“Kako što svi znate, ma da neki još uvijek sumnjaju i ja sam čovjek od krvi i mesa. Sada imam dosta obaveza i puno sam se umorio u zadnje vrijeme. Sada mi se još ovo suđenje nastavlja i to mi je samo dodatni teret koji ne znam kako ću izdržati. Zbog toga sam odlučio tražiti nekoliko sedmica godišnjeg odmora od Suda BiH. Ja neću ići na more jer mi je to kao i predsjedniku Vučiću bez veze, ali mogao bi do Rusije malo otići na odmor i tamo napuniti baterije za nove radne pobjede i izbore koji nas očekuju do kraja godine”, rekao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Gospodin Dodik najavio je također da se nada da će njegov zahtjevi biti usvojen jer se trenutno nalazi na granici snage.

“Toliko sam umoran da ne mogu nekad ustati iz kreveta i to mi stvara velike probleme. Imam dosta poslova i funkcija koje obnašam, a ovaj sud mi nikako nije na ruku. Moram dolaziti u Sarajevo što mi samo oduzima vrijeme i stvarno mi se ne dolazi ovdje u Federaciju. Nadam se da će Sud BiH imati razumijevanja jer stvarno ne znam koliko ću ovako dugo moći izdržati, a da ne padnem fizički i duhovno”, dodao je Dodik.