Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik nakon nekoliko odgoda danas se ponovno našao pred Sudom BiH. U predmetu koji se vodi protiv gospodina Dodika zbog nepoštivanja odluka visokog predstavnika danas je počeo glavni pretres, a gospodin Dodik pred Sud BiH stavio je neobičan zahtjev. Kako mediji prenose gospodin Dodik je tražio da mu sud počne plaćati naknadu za odvojeni život.

“Svi znaju da je ovo montiran proces i to se jasno vidi. Imaju ljudi nešto protiv mene i sada hoće da me unište, ali malo su se preračunali. Ja sam jedan gigant kojeg se ne može tako lako otjerati sa vlasti. Proces ide jako brzo, ali ja i moj tim advokata se snalazimo dobro. Primijetio sam da sve češće i češće boravim u Sarajevu što je za mene van svake pameti. Kada već nisu htjeli da mi suđenje prebace u Republiku Srpsku ja sam danas tražio da mi Sud BiH počne uplaćivati naknadu za odvojeni život ako misle da nastavim dolaziti”, rekao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Gospodin Dodik dao je Sudu BiH sedam dana da mu ispuni ovaj zahtjev inače slijede posljedice.

“Nije meni toliko problem što se odvajam od porodice već smo naviknuti na to, ali to što moram izlaziti iz Republike Srpske je ozbiljan problem. Srce me moje boli kada prelazim entitetsku liniju i ulazim u Federaciju. Sud BiH meni treba ustvari plaćati odvojeni život od RS-a. Imaju sedam dana da se odluče inače ja više neću dolaziti na ročišta pa onda neka se fino slikaju sa optužnicom”, dodao je Dodik.