Milorad Dodik iako nije briljirao na izborima i dosta vremena gubio od Jelene Trivić, on je preko noći uspio da preokrene rezultat i stekne nedostižnu prednost. Prema riječima stručnjaka u izbornoj noći i tokom brojanja glasova sumnja se na malverzacije i krađu glasova. Zbog sveg toga gospodin Dodik je na svom Facebook profilu objavio niz savjeta kako brojati glasove u svoju korist.

“Moja filozofija je da ako ne možete pobijediti na izborima voljom građana onda uradite sve da pobijedite na brojanju. Čim smo vidjeli da malo gubim odmah smo poslali svoje ljude na sva mjesta gdje se glasovi broje i to je već bila riješena stvar. Oni su se koristili raznim metodama zastrašivanja, ucjene pa čak i prijetnje upotrebom fizičke sile, ali je sam na kraju pobijedio tko da se sve to isplatilo. Na svom Facebook profilu sam objavio niz savjeta i detaljan vodič za ove radnje”, rekao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

Gospodin Dodik govorio je i o pripremi za same izbore i strašenju glasača preventivno.

“Jedan od savjeta je svakako preventivno djelovanje na glasače koje se sastoji od zastrašivanje i utjerivanje straha u kosti. Mi već par mjeseci najavljujemo da građani neće imati šta jesti i da će nestati RS-a ako mi ne budemo na vlati. To se pokazalo kao najbolji način pripreme za izbore. Ove kampanje su dobre ovako za javnost i to, ali zastrašivanje ljudi koji žive od minimalca je prava taktika za pobjedu na izborima”, dodao je Dodik.