Član Predsjedništva BiH , Milorad Dodik javno se pohvalio da je prisluškivao američkog ambasadora u našoj zemlji. Nakon burnih reakcija sa svi strana gospodin Dodik bio je primoran da opravda svoj postupak. Kako to obično biva gospodin Dodik se odlučio napraviti lud i rekao je da nije znao da se američki ambasadori ne smiju prisluškivati.

“Ne znam šta ste toliku frku digli oko malo prisluškivanja. Ja ovdje kontrolišem i MUP i sve sigurnosne agencije. Normalno je da me zanima šta se dešava u BiH pogotovo kada se RS spominje. Malo smo ga prisluškivali i šta je tu problem. Ja prije svega nisam znao da su ti Amerikanci zaštićeni ko oni bijeli medvjedi i da se ne smiju prisluškivati. Kako ne smeta drugim ambasadorima kad ih prisluškujemo jer to redovno radimo samo se ovi Amerikanci našli ko uvrijeđene mlade”, rekao je Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH.

Ipak zbog pritiska i prijetnji još većim sankcijama gospodin Dodik najavio je da će zaboraviti sve što je čuo u prisluškivanim razgovorima.

“Vidim da su podigli veliku prašinu i da neće odustati. Moram nekako da zaštitim svoj narod da ne bi došlo do sankcija rekao sam tim Amerikancima da ću zboraviti sve što sam čuo u tim razgovorima koje smo prisluškivali. Naravno oni su u to povjerovali i pustili me bez ikakvih novih sankcija. Naravno da ćemo nastavit prisluškivati ambasadora jer imam neku paranoju da nam stalno radi nešto o glavi. Moramo biti spremni jer znamo da su svi protiv nas i da žele da nas unište”, dodao je Dodik.