Novoizabrani predsjednik RS-a, Milorad Dodik prema svemu sudeći već je krenuo obavljati svoj posao. Prema navodima medija iz ovog entiteta gospodin Dodik zbog sve češćih protesta opozicije planira donijeti zakon prema kojem će građanima biti zabranjeno prisustvovati tim protestima.

“Ja sam pobijedio i šta mi mogu sad. Već sam svojim kanalima osigurao povećanje budžeta sa 11 na 56 miliona maraka i to je samo početak. Čujem da ovi iz pozicije još uvijek zagovaraju to da su pokradeni na izborima i da planiraju praviti proteste. Pustio sam ih malo, ali oni su se izgleda okuražili. Sada ću fino donijeti zakon o zabrani prisustva na protestima opozicije pa da vidimo ko će smjeti da im dođe na te jadne proteste. Stvarno ne znam šta više prave te proteste moja pobjeda je čista kao suza, a to je i CIK potvrdio”, rekao je Milorad Dodik, novoizabrani predsjednik RS-a.

Mnogi građani najavili su da više neće prisustvovati protestima opozicije nakon donošenje ovog zakona, a sve u strahu od visokih novčanih kazni.

“Pa nije mi drago što je sve ovako ispalo i mislio sam podržati opoziciju jer sam uvijek na strani pravde i poštenja. Međutim, sada kad ovaj zakon o zabrani prisustva na protestima opozicije stupi na snagu mislim da neću više ići. Možda nama u RS i nije tako loše i da gospodin Dodik bude predsjednik. Stvarno mi sada ne treba da me tamo uhapse i da mi naplate neku novčanu kazni jer još sam student. Svaka čast opoziciji, ali bez mene”, rekao je Nikola Olovo, student rudarstva iz Banja Luke.