Igor Crnadak jedan od najglasniji političara opozicije najavio je da će u javnost iznijeti detalje tajnog dogovora Milorada Dodika i Christiana Schmidta. Ovaj potez gospodina Crnadka bi mogao ozbiljno uzdrmati Milorada Dodika koji žestoko negira visokog predstavnika. Zbog svega toga Milorad Dodik najavio je da će uvesti zabranu pojavljivanje u javnosti Igoru Crnadku.

“Gospodin Crnadak nam je dugo bio trn u oku, ali se u zadnje vrijeme malo smirio i nije nam bio nikakav problem. Međutim, ovo sada što je najavio da će iznijeti detalje tajnog dogovora između mene i gospodina Schmidta je stvarno ozbiljno zadiranje u privatnost. Ja to ne smijem dozvoliti jer ako se to desi moja politička karijera je gotova. Skačem sam sebi u stomak jer ovamo u javnosti ga negiram, a onda se idem dogovoriti sa njim neke stvari. Sve ćemo uraditi da se to ne desi i da gospodin Crnadak informacije koje ima zadržati za sebe”. rekao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Gospodin Dodik najavio je da će po hitnoj proceduri već danas uvesti zabranu pojavljivanje u javnosti Igoru Crnadku.

“On je nama kao ono dijete kojeg se stidite pa kada vam dođu gosti vi ga zatvorite u sobu. Tako ćemo i mi uraditi sa gospodinom Crnadkom. On će fino dobiti jednu zabranu pojavljivanja u javnosti i riješiti ga se jednom zauvijek. Ko god se sa nama kačio nije dobro prošao pa neće ni Igor Crnadak. On od sutra ima zabranu pojavljivanja u javnosti pa neka te informacije koje ima slobodno okači mačku o rep”, dodao je Dodik.