Milorad Dodik polako ali sigurno gubi konce u NSRS-a. Već nekoliko puta se desilo da delegati ne glasaju za prijedloge velikog lorda, gospodina Dodika. Nakon zadnje izdaje gospodin Dodik je najavio ukidanje NSRS-a jer delegati ne glasaju kako on želi. Gospodin Dodik poručio je da će ovu odluku provesti najkasnije do kraja ove godine.

“Ovo je stvarno prevršilo svaku mjeru. Ja fino dođem sa nekim prijedlogom i onda moram strahovati hoće li se glasati za njegovo usvajanje. Nekad to nije bilo tako i ja sam imao apsolutnu većinu i povjerenje da će se sve što zamislim usvojiti. Sad je situacija potpuno drugačija i teška srca moram reći da planiram ukinuti NSR-a. To je jedini način da ponovo budem glavni u RS. Sad su ovi nazovi Srbi oformili neku opoziciju delegiranu iz Sarajeva pa mi sabotiraju svaki prijedlog. Sram ih bilo”, rekao je ljutito Milorad Dodik.

Kako je gospodin Dodik stari politički vuk on je već napravio cjelokupan plan šta kada ukine NSRS-a.

“Ja sam već sve razradio i mislim da će nam svima biti puno bolje kada jednog dana NSRS-a više ne bude. Odlučivat ćemo o svim važnim temama mi ovdje u glavnom štabu SNSD-a. Razmišljao sam, ako me tako zafrkavaju u NSRS-a bar u svojoj rođenoj stranci još uvijek imam apsolutnu većinu i moja je uvijek bila i biti će zadnja. Ovi ostali delegati se mogu učlaniti u SNSD i tu su uvije dobrodošli, a suprotnom se slobodno mogu prestati baviti politikom i potražiti neki drugi posao”, dodao je gospodin Dodik.