Novoizabrani predsjednik RS-a, Milorad Dodik najavio je novi referendum. Gospodin Dodik već ima jedan oboren rekord za najviše najavljenih referenduma za jedan mandat, ali izgleda da neće stati. Referendum bi se trebao održati na teritoriju cijele Republike Srpske, sa samo jednim pitanjem, a to je jesu li građani ovog entiteta za zatvaranje UN-a.

“Mi smo doajeni kada su prijetnje referendumima u pitanju. Moja stranka iz sebe ima toliko najavljenih referenduma od kojih na kraju nije ništa bilo da smo prvi u svijetu na tom polju. Ipak koliko god to banalno zvučalo građani se malo prepadnu kada se najavi neki referendum. Nadam se da će se i UN malo prepasti i povući kočnicu jer očito je da rede protiv na Srba, ne znam šta smo im mi skrivili jer smo mi jedan miran narod koji ni mrave ne bi zgazio i živi se ne čujemo”, rekao je Milorad Dodik, predsjednik RS-a.

Gospodine Dodik najavio je da ukoliko građani glasaju na referendumu za zatvaranje UN-a on će inzistirati da se ti rezultati i sprovedu.

“Mislim da je dosta bili šuplje priče i pucanja u prazno. Ovaj referendum ćemo odraditi do kraja i kako treba. Ako građani glasaju da su za zatvaranje UN mi ćemo se potruditi da se to i desi jer dosta je više bilo i njihovog pasjaluka. Očekujem izlaznost od preko 100% i isto toliko pozitivnih glasova. Ako se prođe kako treba možemo očekivati zatvaranje UN-a do kraja sljedeće godine i konačnu slobodu srpskog naroda od stranih okupatora”, dodao je Dodik.