Nekrunisani kralj nacionalnih uvreda i predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik ponovo je zasjao pravim sjajem. Gospodin Dodik danas je najavio prvi festival nacionalnih uvreda koji bi se krajem ove godine trebao održati u Banja Luci.

“Mi smo jedna zemlja ako je tako možemo nazvati koja uživa da vrijeđa druge. Imamo tri naroda kojima je samo cilj ko će koga više uvrijediti. Zbog toga ću vam ja sada sa zadovoljstvom najaviti prvi festival nacionalnih uvreda koji će se ove godine održati u Banja Luci. Imamo ovdje neke teniske terene koji nam ne služe ničemu, a za koje smo dali bruku para pa ćemo ih malo preurediti za potrebe održavanja ovog festivala. Za sada još nemamo datum kada će se festival održati, ali smo obezbijedili nagrade za najbolje uvrede”, rekao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Kako bi ipak imali šanse da pobjede i ostali gospodin Dodik je rekao da on neće učestvovati u takmičarskom programu, ali da će u revijalnom programu izgovoriti nekoliko nacionalnih uvreda.

“Ne bi bilo fer sada da je tu učestvujem jer bi sigurno pobijedio. Mi ovdje želimo dati priliku malom čovjeku da osvoji neku nagradu. Međutim, ja ću u revijalnom programu uveseliti sve prisutne jer ću izreći nekoliko nacionalnih uvreda po kojima sam karakterističan. Imali ste priliku da ih dosta čujete i u medijima, ali one najbolje čuvam za festival ovdje u Banja Luci”, dodao je Dodik.

Prema pisanjima medija takmičenje u sklopu festivala će se održati u nekoliko kategorije kao što su najbolje uvrede, najbolje psovka i slično.