Milorad Dodik pobjednik izbora i novi predsjednik RS-a i pored ovog uspjeha doživljava politički krah. Gospodin Dodik ljudski je pozvao sve stranke opozicije na sastanaka kako bi se dogovorili oko formiranja Vlade RS-a. Međutim, kako vrijeme prolazi sve više opozicionih stranaka odbija sastanaka sa gospodinom Dodikom. Zbog svega toga gospodin Dodik najavio je formiranje još dvije svoje stranke kako bi mogao napraviti koaliciju.

“Mislim da ovo nema nikakvog smisla. Ja sam pobijedio ovo izbore i to je zvanična odluka CIK-a. Sada kako sam ja došao do te pobjede to nije bitno, ali sam pobjednik. Kao čovjek i domaćin pozvao sam sve stranke da fino sjednemo za sto i formiramo Vladu RS-a dostojanstveno i kako nam i priliči. Međutim, oni su se to odbili i pokazali svoje pravo lice. Pokazali su da su protiv RS-a i protiv građana pa će sada ispaštati”, rekao je Milorad Dodik, predsjednik RS-a.

Gospodin Dodik je odmah nakon ove izjave krenuo u formiranje nove dvije svoje stranke sa kojima će formirati koaliciju.

Pošto su pokazali kakvo su dno od ljudi i da uopšte neće nikakvu saradnju sa najjačom strankom, a sve to štetu građana RS-a ja sam morao reagovati. Osnovat ću još dvije svoje stranke i sa njima napraviti koaliciju i formirati Vladu RS-a. Tako će sve ići brže i lakše za sve. Neću više da se spuštam na taj nivo da me neko odbija za sastanak ili vuče za nos. Fino napravimo koaliciju sam sa sobom i mirna Bosna”, dodao je Dodik.