Milorad Dodik ljut na Centralnu izbornu komisiju koja nije priznala rezultate izbora zbog očiglednih izbornih krađa, danas je najavio formiranje svoje izborne komisije. Ova komisija bi trebala početi djelovati već od narednih izbora, a priznavati će samo one listiće na kojima je zaokružen Milorad Dodik ili neko od članova SNSD-a.

“Ovo je javna sramota za ovu zemlju koja i ne postoji. Tako da se nekom oduzme pobjeda i sad se nešto kao ponovo broji. Mislim da stvarno nema smisla. Šta ću im ja kada nisu bili dovoljno snalažljivi i reagovali u pravom trenutku kao ja. Sada se sve to ponovo broji i ko zna kakav će ishod biti. Da mi se ovo u budućnosti više ne bi dešavalo odlučio sam formirati svoju izbornu komisiju koja će priznavati samo one listiće na kojim sam ja zaokružen”, rekao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

Odmah nakon ove izjave gospodin Dodik odgovorio je na pitanje kako će ova izborna komisija funkcionisati.

“Izbori će se održavati kao i do sada i građani će imati potpunu slobodu glasati za koga god žele. Međutim, nova komisija kad bude brojala glasove, brojati će samo listiće na kojima sam ja zaokružen ili neko iz SNSD-a. Ovim ostalim kandidatima upišemo nule fino i ja osvojim izbore sa minimalno 100% glasova. Listići na kojima nisam ja zaokružen će se proglasiti nevažećim i odmah spaliti ili na neki drugi način uništiti kako ne bi bilo dokaza. Što se mene tiče sa njima mogu i dupe obrisati svejedno mi je”, dodao je Dodik.