Milorad Dodik član Predsjedništva BiH koji bojkotuje rad svih institucija, danas je najavio da će doći u Sarajevo. Svi su se obradovali jer su mislili da je blokadi kraj i da će gospodin Dodik konačno početi raditi svoj posao. Međutim, gospodin Dodik ih je brzo razočarao. Kako kaže on će doći u Sarajevo, ali ne u Predsjedništvo BiH nego u ćevabdžinicu jer je poželio sarajevskih ćevapa.

“Ja sam poznat kao veliki gurman. Svi znaju da ja volim dobro pojesti i popiti. Tako sam poželio i sarajevskih ćevapa, Kod nas u Banja Luci ćevapi nisu ni blizu kao u Sarajevu. Nisam znao šta da radim jer kad naučim da mi donesu oni se ohlade i nije to to. Tako da sam primoran da dođem u Sarajevo. Naravno cijela posjeta će biti tajna i neće niko znati kad sam ja tu i u koji ću ćevabdžinicu ići. Jedva čekam jer sam stvarno poželio pojest dobre ćevape”, rekao je Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH.

Svoje razočaranje ovom izjavom gospodina Dodika nisu krila druga dva člana Predsjedništva BiH gospodin Komšić i gospodin Džaferović.

“Mi smo stvarno mislili da će gospodin Dodik doći u predsjedništvo BiH i da ćemo razgovarati o važnim temama. Izgleda da se to ni ovaj put neće desiti zbog čega smo jako tužni. Dogovorili smo se da predložimo gospodinu Dodiku da se vidimo i razgovaramo u ćevabdžinici u koji bude išao. Tako bi mogao da uživa u ćevapima, a uz to da riješimo i neka važna pitanja za BiH”, rekao je Željko Komšić, član Predsjedništva BiH.