Neustavni dan RS-a je završen i nakon početnog smirivanja utiska gospodin Milorad Dodik vratio se svojim svakodnevnim aktivnostima. On je danas kako mediji prenose najavio da će zabraniti svim građanima Istočnog Sarajeva da rade u Sarajevu. Razlog za ovu zabranu je izjave gradonačelnice Sarajeva da će nakon proslave neustavnog dana RS-a svi ponovo doći da rade u Sarajevu.

“Dosta smo mi njih trpili više, ne znam u čemu je problem bio da gradimo zajednički život. Mi smo pružili ruku pomirenja tako što smo dali naše ljude da rade u Sarajevu i ovo nam je hvala. Od sutra više nema nikom iz RS-a ići u Federaciju raditi pa ćemo onda vidjeti kako će bez nas. Stvarno je ovo kap koja je prelila čašu i ovakve izjave nećemo više tolerisati. Od sutra je svima zabranjen odlazak u Federaciju da radi i tačka”, rekao je Milorad Dodik, predsjednik RS-a.

Gospodin Dodik govorio je i o kaznama za sve one koji se ogluše o naredbe vrhovnog vođe.

“Postavit ćemo patrole i neki vid graničnog prelaza između entiteta kako bi sve ovo mogli kontrolisati. Turistički u Sarajevo i Federaciju može ići ko god želi, ali tamo da radi nema šanse. Neće nas tamo neka gradonačelnica njihova ponižavati samo zato što smo dobri ljudi. Ovako ne može više i moramo ozbiljno raditi na tome. Kazne za sve one koji se ogluše o moje naredbe će biti drakonske, a razmišljamo da one koje zateknemo da rade u Federaciji tamo i ostavimo pa neka tamo žive kad je toliko vole”, dodao je Dodik.