Milorad Dodik član Predsjedništva BiH najavio je da počinje pisati bajke. Ova objava nije došla iznenada jer gospodin Dodik već dugi niz godina priča o bajkama i vjeruje u njih. Izvori bliski gospodinu Dodiku kažu da bajke koje će on pisati neće biti za djecu nego za malo zreliju publiku. Teme su razne od blokada pa sve do odcjepljenja, a mogao bi se dotaknuti i satire.

“Volim da pričam bajke i da vjerujem u to. Kada sam bio mali dosta sam čitao bajke poznatih književnika i to me nekako privuklo ono na prvu. Odlučio sam početi pisati svoje bajke i tako ostaviti neki trag u historiji. Imam dosta ideja i jedva čekam da ih stavim na papir. Naravno ovo ništa ne bi bilo moguće bez dugogodišnjeg političkog angažmana gdje sam izrekao toliko bajki, a svi su u njih povjerovali. Neke od njih se možda nađu i u knjizi koju planiram objaviti”, rekao je Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH.

Velika se euforija digla oko knjige bajki Milorada Dodika tako da je već raspradato nekoliko stotina hiljada primjeraka. Izdavači kažu da je ovo prvi put u BiH da se neka knjiga ovako brzo rasproda.

“Mi smo ostali šokirani kada smo vidjeli kojom brzinom građani naručuju ovu knjigu. Nikad do sada nije zabilježen takav slučaj pa čak ni kad su klasici u pitanju. Zahvaljujem se svima i molim za strpljenje jer knjiga je tek najavljena još nije ni napisana. Svi će dobiti svoj primjerak čim bude dostupan”, rekao je Nedžad Slovo, predsjednik sindikata izdavačkih kuća u BiH.