Na adresu Oružanih snaga BiH danas je stigla vrijedna novčana donacija koju je poslala država Njemačka. Revoltiran ovim potezom iz Njemačke, predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik najavio je bojkot svih njemačkih proizvoda na teritoriju cijelog entiteta.

“Ta Njemačka se stvarno zeza sa nama, oni nikako ne shvataju moć Republike Srpske. Mi ovdje otvoreno ratujemo protiv tih Oružanih snaga BiH i Zukana Heleza lično, a oni im još šalju novčane donacije. Mogli su tu donaciju proslijediti u RS, ali oni su se odlučili to dati BiH i tako nama objavili direktni rat. Ja sam već potpisao deklaraciju o bojkotu svih njemačkih proizvoda na teritoriju cijele Republike Srpske. Ovaj bojkot bi Njemačkoj mogao nanijeti ozbiljne ekonomske probleme, a mi se lično nadamo da će propasti”, rekao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Gospodin Dodik ipak je odlučio da određene proizvode iz Njemačke ipak neće bojkotovati.

“Bojkotujemo sve osim automobila. Ja već imam nekoliko službenih automobila iz Njemačke i mogu reći da su stvarno kvalitetni. Ne mogu sada to sve ovako na brzinu da mijenjam. Njemačka udobnost i sigurnost automobila su stvarno na vrhunskom nivou i ja se toga stvarno ne mogu odreći. Međutim, sve ostale proizvode bojkotijemo bez iznimke. Nadam da će se svi građani pridržavati ovog bojkota jer samo zajedno možemo srušiti jaku njemačku ekonomiju. Ko se ne bude pridržavao i idalje kupovao Nutellu ili neke druge njemačke proizvoda biti će proglašen za izdajnika i protjeran iz Republike Srpske”, dodao je Milorad Dodik.