Bivši član Predsjedništva BiH, a trenutni predsjednik RS, Milorad Dodik nikad nije krio svoju ljubav prema Vladimiru Putinu i Rusiji. Njegova nasljednica na pozicija člana Predsjedništva BiH na prvu loptu je malo je racionalnija kada je ova ljubav u pitanju. Međutim, gospodin Dodik je odlučio kazniti Željku Cvijanović jer ni više od tri mjeseca otkako je na ovoj funkciji još uvijek nije otišla ni u jednu službenu posjetu Rusiji.

“Ja na znam stvarno šta je njoj. Ovakvo ponašanje se ne može dozvoliti iz više razloga. fino sam je učio kako treba da se ponaša, ali izgleda da me nije dobro slušala. Kod nas se u SNSD-u zna da se moraš u službenu posjetu Rusiji prije nego u Sarajevo odeš i to nam stoji u statutu stranke. Zbog ovakvog neodgovornog ponaša gospođa Cvijanović će snositi određene posljedice i morat će doći na raport u Laktaše kod mene na imanje”, rekao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

Gospodin Dodik govorio i koja kazna sljeduje Željku Cvijanović zbog ovog neodgovornog ponašanja.

“Ona se mora nekako iskupiti za svoj bezobrazluk. Prije svega biti će joj oduzeto pravo da se pojavljuje na zabavama koje ja organizujem pored toga u naredna tri mjeseca dužna je u službenu posjetu Rusiji otići bar dva puta i još je jednom sastati sa onim Lavrovom negdje na neutralnom terenu. Na ovaj način će dokazati da je vjerna Rusiji i da je ovo do sada bio samo mali kiks koji ćemo prepisati uzbuđenju zbog nove funkcije”, dodao je Dodik.