Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik i gradonačelnik Banja Luke, Draško Stanivuković više ne kriju svoju bliskost. Iako su do prije samo nekoliko godina bili ljuti rivali sada je situacija skroz drugačija. Zbog svega toga Milorad Dodik ponudio je Drašku Stanivukoviću poziciju ličnog asistenta ako ovaj izgubi na izborima.

“Draško je stvarno fino dijete, kulturan i odgojen, a što je najbitnije sve me sluša. Žao će mi stvarno žao biti ako ga ovi dušmani otjeraju sa mjesta gradonačelnika Banja Luke. Ja sa njim imam odličnu suradnju i to me je navelo da mu ponudim drugi posao ako slučajno izgubi na izborima. Ako izgubi on će postati moj lični asistent i mislim da će mu ta pozicija u potpunosti odgovarati. Kada se uzmu u obzir sve njegove kvalitete radi se o zaista posebnom dečku”, rekao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Gospodin Dodik za naš portal otkrio je i kakav će opis posla biti njegovom budućem ličnom asistentu, Drašku Stanivukoviću.

“Pa obzirom da se on i sada bavi politikom znači da već ima nekog iskustva. Mogu se osloniti na njega jer je to pokazao više puta do sada. Ići će na neke sastanke umjesto mene, a planiram da ga šaljem i na suđenja u Sarajevo. Radit će u prijevodu sve stvari koje se meni ne rade i vjerujem da ćemo imati odličnu saradnju. Mislim da ćemo u budućnosti dosta toga dobroga uraditi nas dvojica zajedno, a ako se nekada opet otvori neka pozicija koja mu se sviđa onda ćemo ga malo i pogurati”, dodao je Dodik.