Milorad Dodik, inače Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine postao je vlasnik laskave titule “Dramatična princeza godine” koju dodjeljuje Društvo za promociju dama Nataša Bekvalac. Podsjećamo, Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik napustio je sastanak s delegacijom Vijeća za provedbu mira u BiH (PIC). Milorad Dodik je odlučio napustiti sastanak, jer u prostoriji gdje je on održan nije postavljena zastava entiteta Republike Srpske.

“Imajući u vidu da se u ovim prostorijama nalazi zastava BiH i FBiH, da se nađe i zastava Republike Srpske, koju je potvrdio Ustavni sud BiH. Pošto ti uslovi nisu ispunjeni moje prisustvo nije moguće. Želim vas pozdraviti, došao sam da vidite da ne stvaram problem. Ja ću vas pozdraviti i spreman sam s vama na razgovor bilo gdje. Ja sam u susjednoj kancelariji“, rekao je Dodik delegaciji PIC-a.

Milorad Dodik nije želio da odgovori na naš poziv za razgovor povodom osvajanja ove zaista laskave titule, ali su njegove kolege bile i više nego sretne da nam daju relevantne izjave.

“A stvarno je presladak, mislim realno i jeste zaslužio da bude proglašen princezom drame. Vidite to vama koji gledate možda izgleda strašno i neprofesionalno, ali nama koji smo na njega navikli je to beskrajno humoristično. Mislim pogotovo nekim kolegama koji imaju žensku djecu. Nije sad da ja to nešto hoću da generalizujem ili vrijeđam ali vala kad se Dodik naljuti to je gore od svake žene, te lupanje vratima, te dramatični izlazak iz prostorije, te plakanje, te histerisanje, uvijek isto. Kažem vam, mi smo navikli i nama je slatko, vi ste ga izabrali pa je očigledno i vama slatko” – izjavio je za naš portal Željko Komšić, jedan od predsjednika Bosne i Hercegovine.