Trenutni ministar sigurnosti naše zemlje, Nenad Nešić već nekoliko godina djeluje kao produžena ruka Milorada Dodika, Gospodin Nešić žustro brani gospodina Dodika od svih nedaća koje bi ga mogle zadesiti. Danas je gospodin Nešić dobio zeleno svjetlo od gospodina Dodika koji mu je dopustio da medijima da jednu samostalnu izjavu.

“Šta da kažem o gospodinu Nešiću? On je jedan od mojih najodaniji ljudi na koje se uvijek mogu osloniti. Dosta je napredovao u političkom smislu zadnjih nekoliko godina i mislim da je spreman za davanje jedne samostalne izjave za medije. Obično ili nazove mene ili nekoga od mojih savjetnika pa mu oni ukratko objasne šta i kako da kaže medijima. Međutim, procijenili smo da je spreman za jednu samostalnu izjavu za šta je dobio i zeleno svjetlo. Ako sada uradi sve kako treba možda za koju godinu opet bude dobio priliku da sam smisli šta će reći medijima”, rekao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Gospodin Nešić oduševljen ovim potezom gospodina Dodik već je počeo raditi na pisanju prve samostalne izjave za medije.

“Veliko hvala gospodinu Dodiku što je prepoznao moj talenat i pružio mi ovu priliku. Ja sam već sada počeo sa pisanjem svoje samostalne izjave i možete je očekivati već za par mjeseci. Ne smijem sada ništa zeznuti i sve mora biti savršeno. Veliki pozitivni teret je na moja leđa stavio gospodin Dodik, ali neću ga iznevjeriti. Malo koji političar blizak vlasti je imao ovakvu priliku da nešto govori samostalno za mediji i to je za mene velika privilegija”, rekao je Nenad Nešić, ministar sigurnosti BiH.