Povodom najvećeg hrišćanskog praznika, Božića, Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, poslao je čestitku.

Ovom prilikom želim da čestitam Božić onim Srbima, koji su glasali za mene i Vučića. Ostali nisu zaslužili da dobiju bilo kakvu toplu riječ, a čestitku da ne govorim, jer rade protiv svog naroda. Oni su izdajnici, izrodi i prevaranti, koji ne poštuju svoj narod, njegovu legalno izabranu vlast, Boga niti ovaj praznik. Zašto bi im ja onda bilo šta čestitao”, rekao je Milorad Dodik.

Kaže da je ogorčen na sve one koji ruše integritet Srba, Republike Srpske i Srbije, te da to neće tolerisati.

“Posebno sam ogorčen na ove prozapadne majmune, koji su zaboravili ko su i šta su, ko su im djedovi i kakva im je tradicija. Njima posebno ne želim da čestitam praznik. Ovim homoseksualcima što slušaju narkomansku muziku i glasaju za Čedu Jovanovića. Pa takvi da se šta pitaju, Srpstvo bi davno bilo na koljenima. Ja to ne dopuštam i ovim putem njih zaobilazim. Zaobilazim, ali pozivam da se vrate na pravi put. Put tradicije, običaja, duha naroda, tekovine Svetog Save, praoca našeg roda. Neka glasaju za mene ili Vučića i dalje, te tako postanu pravi Srbi, onakvi kako to dolikuje po našim standardima”, dodao je Dodik.

Također je zabranio da se čestita javno Božić opozicionim političarima, simpatizerima, pristašama, kao i apolitičnim osobama.