Milorad Dodik predsjednik RS i doajen negiranje Dejtona u našoj zemlji odlučio je u novoj godini podijeliti svoje znanje iz ove oblasti. Prema pisanjima medija gospodin Dodik odlučio je napraviti kurs na kojem će političare iz RS-a učiti kako pravilno negirati Dejton.

“Ja sam ipak jedan čovjek u godinama i mislim da je vrijeme da neko mlađi preuzme ovu laskavu titulu najvećeg negatora Dejtona u BiH. Napravit ću jedan kurs na koji će se moći prijaviti svi političari iz RS-a i na kojem će naučiti male tajne velikih majstora kada je ova oblast u pitanju. Ovo mi je novogodišnja odluka i želim da je što prije sprovedem u djelo. Uz malo entuzijazma i moje mentorstvo mislim da mogu stvoriti pravu mašinu za negiranje Dejtona kakva sam i sam”, rekao je Milorad Dodik, predsjednik RS-a.

Gospodin Dodik ekskluzivno za naš portal odlučio je dati nekoliko besplatnih savjeta svima koji žele uspješno negirati Dejton.

Prvo i najvažnije je da kada vam nešto odgovara iz tog famoznog Dejtona to prihvaćate i branite ga kao oči u glavi. Naravno sa druge strane kada nešto ne ide na ruku RS-u pobijate svako postojanje Dejtona i to je to. Najvažnije je praviti se glup i za sve stvari koje su tamo napisane govoriti da ne postoje i da ih ovi što podržavaju Dejton nisu dobro razumjeli. To je samo nekoliko kraćih savjeta, a za ostalo ćete se morati upisati na moje kurs”, dodao je gospodin Dodik.

Kurs gospodina Dodika počinje već u februaru, a časovi bi se trebali održavati u NSRS-a u večernjim terminima.