Mercator nakon današnjeg sastanka u Sarajevu je sa direktorom Konzuma BiH Jasminkom Uskotlinom, te predstavnicima Konzumovih dobavljača najavio saradnju, te vraćanje na tržište BiH.

Planirana je izgradnja Konzuma unutar trgovačkog kompleksa „Superkonzum“, lociranog u ulici Ložioničkoj, pri čemu je Jasminko Uskotlina, direktor Konzuma BiH, obavijestio da će kompleks ostati u vlasništvu Konzuma BiH, dok će drugi dio kompleksa pod nazivom “Konzum” biti u vlasništvu Mercatora nastaviti normalno obavljati rad unutar superkompleksa.

„Ovo je početni korak u vraćanju brenda i proizvoda Mercatora na tržište BiH. Nadamo se saradnji i sa ostalim trgovačkim lancima koji su prisutni na bosanskohercegovačkom tržištu. Mogu sa sigurnošću reći da su pri kraju dogovori sa Amko komercom“, rekao je za Šatro Info, direktor odjela za komunikacije i odnose sa javnošću Mercatora, Jozo Leopard.

Ukoliko Mercator uspije ispuniti ugovorom zadane kriterije u periodu od tri godine, Konzum će nastaviti podržavati optimalan način širenja Mercatora na tržištu Bosne i Hercegovine, rame uz rame sa Konzumom, poručio je Jasminko Uskotlina.

Vraćanje brenda Mercatora na tržište Bosne i Hercegovine uzrokovalo je brojne pozitivne reakcije od strane ne samo javnosti, nego brojnih dobavljača.

„Ovo je divno, planiram usmjeriti svu proizvodnju prema potrebama Mercatora. Mercator je sa nama još od 1894. godine, postoji tu doza tradicije između Mercatora i nas, dobavljača. Nedavno sam zakupio stočni fond koji se sastoji od 300 kurbana,a vrijednosti je 150.000 KM, svo meso će ići u Mercator“, rekao je za Šatro info Enver Kuburica.