Skandalozni razvod Harisa i Meline Džinović je odjeknuo toliko da su morali reagovati i Ujedinjeni narodi. Organizovani su hitni pregovori u Švicarskoj, gdje će pod nadzorom NATO saveza i UN-a Haris i Melina raspraviti svoje nesuglasice.

“Cilj nam je da prije svega pokušamo pomiriti ovaj par kako bi izbjegli svaku moguću dalju štetu. Nakon toga želimo da saniramo koliko se može, znamo da su posljedice velike ali postoji mogućnost da se u konačnici sve vrati na staro. Ulažemo sve napore kroz sve naše resurse i intelektualne kapacitete da ovom braku ne bude kraj, ali konačni ishod ćemo znati nakon pregovora”, poručili su iz Ujedinjenih nacija.

Ukoliko ovi pregovori ne urode plodom, Ujedinjene nacije pripremaju i rezervna rješenja kako bi se zadovoljile obje strane u eventualnom finalnom razlazu.

“Ako obje strane zaista ne žele da žive zajedno, morat ćemo u konačnici uvažiti i takav stav iako nam se ne sviđa. Pripremit ćemo timove za pregovore oko raspodjele imovine i svih vrijednosti, iako Haris naginje da uzme većinu, ali Melina traži ravnopravnu podjelu bogatstva pa tu u startu vidimo probleme jer je on zaradio većinu. Uglavnom nadamo se da će pregovori u Švicarskoj uroditi plodom prvo, a nakon toga ćemo razmišljati dalje”, dodaju iz Ujedinjenih nacija.

Obje strane su na pregovore došle zaštićenim konvojima kako ne bi bilo ometanja jedne ili druge strane, a UN je ostavio po strani sve ratne sukobe kako bi prioritetno riješili ovaj konflikt.