Direktor Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Osman Mehmedagić na najposjećenijem kupujem-prodajem-’nako gledam sajtu, u narodu poznatom kao Pik, postavio je oglas sa slikom svoje fakultetske diplome.

Nismo baš na prvu reagovali, misleći da se radi o nekoj neslanoj šali na račun obavještajne službe. Međutim, provjerom informacija i profila, naši novinari su mogli utvrditi da se ipak radi o direktoru OSA-e, poznatom kao Osmici.

U oglasu naslovljenom sa – Prodajem diplomu, Mehmedagić navodi da je s njom dogurao do direktora, te da mu je valjala pravo u životu, iako ni sam ne zna šta je tačno po struci.

Mehmedagić je naglasio da je moguća i zamjena njegove diplome za bilo koji proizvod s Pika, od seta ljetnih guma, nekog komada pločastog namještaja, do domaćih proizvoda naših farmera.

“Svakako treba podržati domaće proizvođače. Meni na vikendici nije ove godine rodilo, ubio ga grad, pa bih bez problema zamijenio diplomu za, recimo, par gajbi paradajza – volovskog srca. Mada, ako ima neko ljetne gume s dobrom šarom i to bi mi valjalo. Ove moje ne mogu više“, napisao je Mehmedagić u oglasu.
Na kraju direktor OSA-e tvrdi da je u međuvremenu i nostrifikovao diplomu, tako da je validna i za područje Njemačke, Austrije ili Švicarske.