Snimka medvjeda koji slobodno šeta Hadžićima uznemirila je građane tog mjesta. Obzirom da nam se bliže lokalni izbori, domaći političari odlučili su uvrstiti medvjeda iz Hadžića na glasački spisak.

“U politici kao i u životu svaki glas je bitan. Mi smo primijetili da Hadžići u zadnjih nekoliko dana imaju novog stanovnika i odlučili to iskoristiti. Sada mali je problem što se tu radi o divljoj životinji, a ne o čovjeku, ali to su sada neke finese. Ipak mi smo medvjeda odlučili uvrstiti na glasački spisak Hadžića i nadamo se da će svoj glas iskoristi na pravi način. Mnogi su ovu odluku dočekali na krv i nož, ali morate razumjeti i našu stranu. Mi se moramo boriti za svaki glas jer nas Trojka trenutno rastura u svim mjestima iako se svađaju na sve strane”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

Iz CIK-a su sa druge strane poručili da bi dolazak medvjeda na glasačko mjesto moglo izazvati određene probleme i uticati na tok samih izbora.

“Sve je to super, ali ja stvarno ne znam kako će građani reagovati na to kada medvjed dođe na biračko mjesto. Mislim da će izazvati veliku paniku iako smo primijetili na snimkama da je medo druželjubiv i da ne pravi nikakve probleme. Ne znam stvarno šta da radimo i ovo što su ga uvrstili u glasačke spiskove bi stvarno mogao biti veliki problem. Vidjet ćemo još šta ćemo i kako da uradimo, ali ovo je veliki problem koji bi mogao uticati na cijeli tok izbora”, poručili su iz CIK-a.