Udruženja urednika žute štampe “Baljezganje”, odlučili su da do početka septembra dozvole Edinu i Amri Džeko da odu na more i odmore se, bez da ih smaraju tokom boravka na moru.

“Smatramo da su njih dvoje jedan od primjera ličnosti iz javnog života koji nama, medijima žute štampe poznatijim kao lešinarima, uvijek izlaze u susret sa svojim izjavama i kada god nam treba i fali neki tekst, oni se odazovu i daju nam odgovore. Zato smo jednoglasno u udruženju donijeli odluku da ih nećemo smarati dok su na godišnjem odmoru, već ćemo samo najaviti da odlaze kako bi javnost znala. Jer mnogi vole da prate njihov rad i mi smo dužni da ih informišemo o tome”, poručili su iz ovog udruženja.

Sa druge strane, članovi ovog udruženja nemaju baš tako lijepe komentare prema pojedinim slavnim osobama, pa su odlučili da ih dodatno pritišću tokom godišnjeg odmora.

“Haris Džinović je odličan primjer nesusretljivosti koji nam uvijek drsko odgovori na naše pozive, a poruke totalno ignoriše. E njega ćemo napadati sa svih strana kada bude na odmoru, stalno ćemo ga zivkati, poslat ćemo i sakrivene fotografe koji će čekati da on skine šešir i sve ćemo objaviti u medijima. Kada već nema kućno vaspitanje onda ćemo ga mi naučiti jer mediji trebaju da budu korektiv društva”, dodali su.

Prema nezvaničnim informacijama, Haris Džinović bi trebao otputovati na godišnji odmor u Mauritaniju sredinom septembra, a paparazzo ekipe su već bookirale avio karte da ga smaraju tokom boravka.