Velika se prašina podigla u našoj zemlji kada je policija rutinskom kontrolom kod gospodina Marka Šukala pronašla opojnu drogu. Gospodin Šukalo trenutno obnaša funkciju savjetnika člana Predsjedništava BiH gospodina Milorad Dodika. Da stvar bude još gora gospodin Šukalo prilikom pronalaska droge tvrdio je da je ista za vlastitu upotrebu. Kako bi skinuo ljagu sa svog imena i vratio dostojanstvo gospodin Šukalo najavio je tužbu protiv policije.

“Ne znam prvo otkud im pravo mene da pretresaju i kontrolišu. Ipak sam ja neko i nešto u ovoj državi. Druga stvar je to što su mi narušili privatnost i nanijeli teške duševne boli za koje ću ih i tužiti. Droga je bila moje privatno vlasništvo koju sam ja platio svojim novcem i nemaju oni meni to šta da oduzimaju. Narušili su moju privatnost kada je cijela stvar izašla u medije pa mi sada svakakvi narkomani hodaju oko kuće i pitaju je l’` mi šta ostalo da im prodam”, rekao je uzrujani Marko Šukalo, savjetnik Milorada Dodika.

Mediji saznaju da će gospodin Šukalo na sudu tražiti nekoliko miliona maraka na iznos odštete i vraćanje oduzete droge.

“Ja sam siguran da sam čist i pred Bogom i pred narodom. Vjerujem da će ovaj postupak dugo trajati jer će biti raznih opstrukcija direktno iz muslimanskog Sarajeva, ali borit ću se do kraja. Ovakvo ponašanje policije, uznemiravanje i maltretiranje poštenih građana mora da prestane. Naučit ću ja njih pameti jednom zauvijek”, ljutito je dodao gospodin Šukalo.