Gradonačelnik Mostara, Mario Kordić stigao je u žižu javnosti nakon što je za Udruženje antifašista i boraca Narodno-oslobodilačkog rata grada Mostara na svom Facebook profilu napisao da veličaju zločinačke ideologije. Gradonačelnik Mostara otkrio je da su Partizani fašistička organizacija i da kao takvi nemaju pravo da paradiraju gradom.

“Partizani su bili klasični fašisti i to vam je činjenica. Historija je malo izvrnuta i sada se oni prikazuju kao heroji, a ustvari samo veličaju zločinačke ideologije. Stvarno je sramota da oni sada paradiraju gradom i da mašu tamo zastavama. To vam je isto kao da sada u Njemačkoj mašete svastikom ili veličate Hitlera. Dok sam ja ovdje gradonačelnik fašistimu u Mostaru nikada vrata neće biti otvorena i to mora da bude svima jasno. Krajnje je vrijeme da se okrenemo budućnosti i te fašiste zametnemo u prošlost”, rekao je Mario Kordić, gradonačelnik Mostara.

Iako je podigao veliku prašinu gospodin Kordić poručio je da ima dokaze za svoje tvrdnje.

“U ratu se Partizani jesu borili protiv fašista kao nešto, ali sve je to klimavo. Oni su surađivali sa fašistima i to je isto činjenica. Historija se izvrće i konstantno pokušavate te Partizane prikazati kao neke velike heroje, ali ja vam sada kažem pravu istinu. Nisu oni ništa bolje i ja imam dokaze za to. Kada su se borili u ratu to nije bilo tako kako hitorija prikazuje i što prije povjerujte u to biti će nam svima bolje. Stvarno moramo malo bolje paziti kome dopuštamo da paradira po gradu u budućnosti”, dodao je Kordić.