Mlada majka (24) iz Mrkonjić Grada izgubila je sve prijateljice zbog nedostatka slika njene novorođene kćeri na Facebooku. Mama se požalila našoj redakciji da se osjeća poprilično usamljeno i odbačeno nakon što su se, bez ikakvog pojašnjenja i svađe, sve njene prijateljice okrenule protiv nje. Jedino što je dobila kao povratnu informaciju je to da je trebala stavljati slike bebe na Facebook i ništa od ovoga se ne bi desilo.

Mama je bila i članica grupe ‘’Mame Mrkonjić Grada’’ gdje profesionalne majke daje savjete o zdravlju, odgoju i dobrobiti djeteta, a poznato je i da sve članice ove i sličnih grupa imaju počasni doktorat iz dječje medicine. Nakon što je primijetila da mame objavljuju slike djece često i u neprimjerenim momentima, poput one iz kade, na spavanju, mijenjanju pelena, isključila se iz grupe i dobila cijelu lavinu negativnih komentara drugih članica grupe.

Prijateljice s kojima se svakodnevno druži još od osnovne škole, zamjerile su joj što na njenom Facebook profilu nije bila ni jedna slika njenog novorođenog djeteta. ‘’Nema slika djeteta, slika malih ruku u velikoj ruci, slika kako leži na tatinim grudima, slika kako spava u krupnog kadru, pa nam nije jasno što ga je uopće rađala.’’ kaže jedna od prijateljica.

Druga dodaje kako to nije nimalo zdravo za dijete i smatra da neki ljudi ne trebaju uopće biti roditelji: ‘’Nema lajkova, nemaš informaciju je li tvoje dijete slatko, imaš samo svoj stav o njemu. Nema komentara gdje svi čestitaju i hvale tvoje dijete, pa kako onda možeš imati dobro mišljenje o svome djetetu i kako ti može uopće biti drago što si ga rodila kad ti ga cijeli svijet ne hvali. To nije nimalo dobro za dijete, jer taj odnos može prerasti u nešto loše.’’

Mama nije htjela davati iscrpne komentare, samo je upozorila da je Facebook sada uništio njen život i da će s drugim djetetom možda postupiti drugačije. ‘’Ovo ću da odgojim na jedan način, pa ako bude drugo, inšala, pokušat ću sa tim slikama. Čisto da imam obje perspektive.’’ završava mlada mama.