Nesvakidašnji slučaj desio se danas u Tuzli kada se maloljetnik obratio sudu sa tužbom. Maloljetnik je tužio svoje roditelj zbog toga što mu nisu htjeli kupiti najnoviji iPhone. Sud je zaprimio tužbu, a prema svemu sudeći ovu porodici očekuje i sudski epilog.

“Moji roditelji mene ne vole i to je svima jasno. Ja nosim ovaj stari telefon još od prošle godine i svi mi se prijatelji rugaju zbog toga. Pokušao sam a fin način zamoliti da mi kupe najnoviji iPhone, međutim oni nisu slušali. Ja znam da nismo neki bogataši, ali vala par hiljada meni za telefon se uvijek može izdvojiti. Prijetio sam im već par puta da ću ih tužiti, ali ni to ih nije opametilo pa sam sada otišao korak dalje i stvarno ih tužio. Volim ih i sve, ali neću više da nosim telefon od prošle godine stvarno”, rekao je maloljetnik koji je tužio svoje roditelje.

Našem portalu obratili su se i roditelji spomenutog maloljetnika kako bi objasnili svoju stranu priče.

“Mi i ovako jedva spajamo kraj sa krajem u toku mjeseca, a on hoće neki telefon da mu kupujemo od dvije hiljade maraka. Nema šanse pa neka nas tuži koliko god hoće. Prošle godine je dobio telefon i koliko ja znam još uvijek mu radi tako da ga nema potrebe mijenjati. Što se suda tiče mi ćemo se odazvati pozivu, a mali kad se vrati kući može očekivati jedan dobar degenek pa ću ja njemu izbit te gluposti iz glave”, rekao je otac maloljetnika koji je želio ostati anoniman.