S obzirom na svima poznatu situaciju između Grčke i Makedonije oko spornog naziva države Makedonije, funkcioneri Makedonije su se odlučili svom imenu dodati naziv “Nails” i tako riješiti spornu situaciju oko imena.

“Već dugi niz godina vodimo razne prepirke s Grčkom oko našeg imena. Uopće ne znamo što više da radimo. Da li da nastavimo pod imenom Makedonija ili da nešto mijenjamo? Jedan od naših stručnjaka je došao nedavno na ideju da našem već postojećem imenu dodamo samo “Nails” što je danas već jako poznato da se dodaje imenu. Mislim da je to jedino solidno rješenje i izlaz iz ove bezizlazne situacije. Nadamo se da sa tim imenom nećemo imati nikakvih problema i da ćemo biti prihvaćeni od strane UN, EU i ostalih stranih organizacija”, kazao je predsjednik Makedonije Đorge Ivanov.

Kako saznajemo funkcioneri Grčke nemaju ništa protiv ovog novog imena države Makedonije, koja se sada predstavlja kao Makedonija Nails.

“Nama je drago da smo napokon naišli na razumijevanje i suradnju od strane Makedonaca. Mislili smo da se to neće nikada desiti, ali oni su ipak izašli s novim imenom u javnost. Želim im svu sreću i dug opstanak pod novim imenom kao Makedonija Nails”, kazao je predsjednik Grčke Prokopis Pavlopoulos.

Nakon što su riješili spor s Grčkom oko imena sada se za državu Makedoniju Nails javio novi problem, i to tužba od svih onih Facebook profila koji u svom imenu sadrže naziv “Nails”.

“Mislio sam da smo riješili sve naše probleme nakon dodavanja “Nails” našem imenu, ali mi smo samo sada zaradili nove tužbe. Morat ćemo se odreći i tog imena i u skorije vrijeme izaći s novim imenom”, kazao je Đorge Ivanov.