Žena inicijala F.D. prijavila je svog sina D.D. za mentalno neuračunljivog prošlog ponedjeljka nakon što joj je on rekao da nema želju da ide na koncert Džale i Bube u Skenderiju, te da ne sluša njihovu muziku kao sav normalan svijet iz njegove generacije.

“Ja sam pod šokom i takvim stresom da to jednostavno nije humano. Prestrašno je to što moj sin radi! Ja sam njega pitala hoće li da mu sad ili kasnije dam pare da kupi kartu za ovaj koncert, kad mi on reče da nije zainteresovan da ide jer ne sluša tu muziku. Ja znam, ali znam kao činjenicu da i Senadin mali to sluša i da u suštini svi iz njihovog razreda, osmog-dva, slušaju ovu muziku. Ne znam zašto je moj sin izrod, bojim se da nije ograjisao ili ne daj mi Bože da mu neko nije stavio nešto u piće. Strah me, sva drhtim. Ako on ne bude htio na sljedeći koncert milom ići će silom, neće on meni biti mimosvijet“ – izjavila je za naš portal majka trinaestogodišnjeg dječaka.

Ovakav postupak mladića osudila je šira javnost, kao i cjelokupno njegovo okruženje. Kako Šatro ekskluzivno saznaje, zbog toga što sluša drugačiju vrstu muzike od one koju zagovaraju Džala i Buba dječak je odbačen od svog okruženja, te obično provodi vrijeme sam u svojoj osnovnoj školi i niko neće da se druži s njim. Njegova majka je i više nego zabrinuta, te je potražila stručnu pomoć vidovite Džemile i saradnika kako bi otklonila ovu anomaliju.