Predizborna kampanja u našoj zemlji obilježena je gafovima političara. Najnoviji gaf desio se Mahiru Deviću koji je član SDA. Gospodin Dević izjavio je da će njegova stranka imati nulti stepen u borbi protiv korupcije i time postao predmet ismijavanja na društvenim mrežama. Kako više ne bi štetio ugledu stranke, predsjednik SDA, Bakir Izetbegović zabranio je gospodinu Deviću javna obraćanja do kraja izborne kampanje.

“U ovu kampanju smo krenuli jako jer znamo da imamo dosta jake protukandidate i da nam narod više ne vjeruje. Sve nam je dobro išlo i imali smo dobru podršku naroda i onda on izjavi ovako nešto. Jednog Skaku smo imali drugi nam neće trebati. Zbog toga sam mu zabranio da se više pojavljuje u javnosti niti da išta govori. Mislim da je to najbolje za sve jer nas samo dodatno ukopava. Naravno i ostali moraju paziti šta govore jer će ih inače stići ista sudbine kao i gospodina Devića”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

Mahir Dević oglasio se odmah nakon ove odluke gospodina Izetbegovića i ekskluzivno za naš portal objasni šta se zaista desio.

“Ja sam svoj govor krenuo sasvim normalno i bez ikakvih poteškoća. Negdje na sredini desio se taj gaf koji mi svi prepisuju. Međutim, to nije tako, moja tajnica je napisala ovaj govor bez greške, a protivnički kandidati su mi podmetnuli ovaj papir i tako me sabotirali. Gospodin Izetbegović mi je zabranio da javno nastupam i poštujem njegovu odluku. SDA je na ovaj način ostala bez jednog od najvećih igrača”, rekao je Mahir Dević, suspendirani član SDA.