Panika vlada u domu Tatić, gdje se glava kuće, Mesud Tatić, dere pogođen trudničkim bolovima. “Donesite mi vode i sendvič sa ajvarom!”- zapomaže, dok njegova majka koja je došla da bude pri ruci i njegova supruga pokušavaju izbaviti jadnog mladića iz nezgodne pozicije.

“Uf uf uf uf uf”, puhće gospodin Mesud, držeći se za donji dio stomaka. Njegova supruga, također sa stomačićem do brade, drži se dobro u ovim trenucima. “Pa šta će, trudan, moram ga malo pripaziti sada”- uspjeli smo dobiti kratku izjavu dok mu je dodavala čašu.

Sve je krenulo prije sedam mjeseci kada je Tatić osjetio prve naznake da je trudan. Njegova supruga je bila trudna, i osjećala je bol u grudima, i jutarnje mučnine. On ih srećom nije imao, ali nešto mu je u podsvijesti govorilo da je vrijeme da izabere neke simptome.

Tatić je tvrdio da su mu uskoro počele oticati noge, iako gospođa Selma nikada nije mogla to da primjeti. “Ma trudna si, malo ti se promijenila moć prosuđivanja”, govorio bi, na što je ona nekada reagovala burno, što bi u većini slučajeva dalo inicijativu gospodinu Tatiću da samo potvrdi ono u što je vjerovao. Onda, navodi, kada je gospođa Tatić imala prve trudove, i on je osjetio žiganje u stomaku.

“Ono kada sam bio siguran u trudnoću sto posto je kada sam počeo da dobijam potrebu za nekim vrstama hrane. Moja supruga ima potrebu da jede med, Čokolino i slično, a meni samo da je mamin bestilj. Evo došla je, živi s nama da mi ga kuha.” – objašnjava.

Tatić navodi da je često nervozan, razdražljiv, te da ima problema sa pamćenjem određenih informacija. “Tipa, moja supruga mora da zna gdje nam šta stoji u kući, kad je mojima rođendan, i tako to. Ne znam je li do toga što sam trudan ili mi je um jednostavno orjentiran na neke druge stvari.” – objašnjava. On je prije par dana otvorio bolovanje, iščekujući porod svoje supruge. Na pitanje kada očekuje da će mu trudnoća proći, odgovara – “ne znam. Moram vam reći da mi se sviđa ovo stanje, brinem se o svom organizmu i umu, baš je lijepo.”

Termin gospođi Tatić za porođaj je 18. marta. Ona nije imala daljnjih komentara.