Vječni gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić na svečanoj ceremoniji otvorio je, zasad još neimenovani, novi most koji povezuje Aveniju i Sutinu.

Most se počeo graditi još 2008. godine i trebao je biti u funkciji u kolovozu 2009. godine. Kako do toga nije došlo, potpis na završne radove stavljen je krajem rujna 2016. godine i tada su radovi trebali trajati (samo) 90 dana. Most je koštao 9.5 milijuna KM, a prvi put je projektiran još 1973. godine.

Na press konferenciji održanoj povodom otvaranja novog mosta, gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić objasnio je zbog čega novootvoreni most koji sadrži četiri trake ima funkcionalne samo dvije, te rekao koju riječ o nadolazećim izborima.

“Kao što već znate, stigla je 2018. godina u kojoj, kako kažu, smo primorani imati te neke lokalne izbore, mada ja ne vidim smisao izbora jer što će vama izbori kada imate mene? Zbog toga sam odlučio da novootvoreni most koji povezuje dvije obale i sadrži četiri trake, pustim u prometovanje samo dvije, a preostale dvije sačuvam za lokalne izbore koji će se održati 2022. ili 2026. godine, ovisno budem li izabran sada na lokalnim izborima koji će se održati u oktobru ove godine. Ne želim da skačem pred rudu, ali osjećam da imam šanse pobijediti na nadolazećim lokalnim izborima jer nisam na vlasti ni 15 godina, tako da ima još tu prostora za pokoji mandat”, rekao je gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić.