Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je, u najdosadnijoj utakmici ikad viđenoj igde, savladala ljutog rivala, reprezentaciju Lihtenštajna za sjajnim rezultato 5:0. Pored ove sretne vijesti, Liječnička komora Federacije Bosne i Hercegovine preporučila je da se ova utakmica prikazuje na zatvorenim psihijatrijskim odjeljenjima pacijentima koji ne mogu da padnu u san.

“Mi smo sinoć doživjeli prosvjetljenje. Sada više nećemo morati da trujemo redom narod koji ne može da padne u san jer su pod stresom na poslu i generalno jer žive u društvu kakvo je bosanskohercegovačko i da im dajemo raznobojne tablete. Dovoljno je da im pustimo prvih nekoliko minuta utakmice i one će da smire i najnemirnije osobe koje godinama ne mogu da utonu u san kao pošten narod sav. Ovu tehniku smo sinoć probali i na nekim našim pacijentima koji su zatvoreni na Odjelu za psihijatrijski nadzor i vjerujte mi da ne postoji niti jedna osoba koja nije utonula u san u roku od tri minute od početka gledanja utakmice. Ne znam zbog čega ona ima ovakvo smirujuće dejstvo na ljude ali sve dok ima mi ćemo ovaj resurs da koristimo. Mislim, bilo je tu puno golova ali generalno nije nešto preinteresantna utakmica moram vam priznati, čak ni meni” – izjavio je za naš portal Rade Doktorovac, predsjednik Liječničke komore FBiH.

Liječnička komora Federacije Bosne i Hercegovine ima u planu da patentira ovaj, kako ga oni nazivaju, izum stoljeća, te se nadaju da će uz pomoć istog uspjeti da zgrnu silne pare uz pomoć kojih će moći da podignu sebi plate bar do nivoa plata koje imaju vozači u GRAS-u.